top of page
Yazarın fotoğrafıözge koc

HiNDİSTAN, VİZE BAŞVURU FORMU NASIL DOLDURULUR?

Güncelleme tarihi: 7 Şub 2021


Çok uzun zamandır hayalini kurduğum Hindistan seyahatinin ilk adımını Hindistan Turistik Vizemi alarak attım. Bu hayalim çok küçük yaşlarımdan beri vardı ve son bir yıldır yaptığım bir çok enerji ,arınma,niyet çalışmalarında dileklerim hep dünyayı keşfetmek üzerineydi, şimdi yavaş yavaş gerçekleşmesini izlemek tarifsiz bir mutluluk.

Hindistan vizenizi nereden alacağınız hangi şehirde oturduğunuza göre belirleniyor.

ÖNEMLİ!!! Aydın ,Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova‘da ikamet edenler Vize başvurularını İstanbul Hindistan Konsolosluğuna yapmak zorundalar.Diğer iller ise Vize başvurularını Hindistan Ankara Büyükelçiliğine yapmalılar.

Turistik vize belgeleri çok kolay ve hızlı hazırlayabileceğiniz kadar basit.Eğer belgelerinizde tam ise randevu aldığınız gün saat 10:00’da vize başvurunuzu yapıyorsunuz ve aynı gün saat 17:00’de size vizenizi teslim ediyorlar.

HİNDİSTAN TURİSTİK VİZE için GEREKLİ BELGELER

  1. Hindistan Konsolosluğu sayfasından online olarak bulacağınız ve ingilizce olarak dolduracağınız, resimli olması gereken Vize Başvuru Formu ( linke tıklayın ve karşınıza çıkan sayfanın en sonunda solda Apply Online yazan bölüme tıklayarak kolaylıkla forma ulaşabilirsiniz.)

  2. 2 adet 50×50 boyutunda biyometrik fotoğraf. ( Biyometrik fotoğrafınızı çektirdiğiniz stüdyodan bu fotoğrafı size mail olarak ya da USB belleğe yükleterek elektronik ortamda edinmelisiniz çünkü online vize başvuru formunu doldururken en sonunda sizden bu fotoğrafı sisteme yüklemenizi isteyecek.Bu önemli çünkü elektronik ortamda fotoğraf yüklenmemiş formları kabul etmiyorlar.Randevu günü konsoloslukta böyle bir stres yaşamak istemezsiniz.)

  3. Pasaportunuzun ve pasaport fotokopiniz. (Pasaportunuzun seyahat tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli olması ve vize işlenmesi için boş sayfalarının olması gerekmektedir.)

  4. Nüfus fotokopisi -arkalı-önlü-

  5. Nüfus müdürlüğünden ,ikâmetgahının adresini de içeren Nüfus örneği ( ben bu belgeyi aldım ama belge gerekliliklerinde yazmıyor. Size kalmış.Eğer Türk vatandaşı değilseniz ve Türkiye de ikamet ediyorsanız onun için ikâmetgah belgesi istiyorlar.)

  6. Kalacağınız otelin konfirmeli rezervasyon çıktısı.

  7. Gidiş- Dönüş uçak bilet rezervasyonunuzun çıktısı.

  8. Hindistanda kaldığınız süre boyunca yapacağınız harcamalar için göstereceğiniz banka onaylı hesap bakiyesi ( 5000TL olması yeterli) -banka bu belgeyi kendi imza sirküleriyle bilrlikte veriyor bilginiz olsun- ya da gelirinizi veya size harcamalarınız için sponsor olacak kişinin gelir belgeleri.Sponsor gösterecekseniz,onun İngilizce olarak sizin masraflarınızı karşılayacağına dair yazdığı imzalı bir yazı.

  9. Vize ücreti 103 USD

Bunların yanısıra Schengen vizelerinden alışanlık olarak son 3 aylık maaş bordronuzu ve SGK hizmet dökümünüzü de belgelerinize ekleyebilirsiniz.Yine size kalmış, e-devletten kolaylıkla halledebileceğiniz bir işlem.

Hindistan için Turistik Vize dışında farklı vizeler de var fakat ben turist vizesi aldığım ve sadece bunu deneyimlediğim için diğer vizeler hakkında yazmamayı tercih ediyorum.Tüm diğer vizeler hakkında detaylı bilgiyi Hindistan Büyükelçiliğinin web sayfasında bulabilirsiniz. http://www.indembassy.org.tr/cgi.php?id=Visa

Vize başvuru formunu doldurmak zor değil fakat biraz detaylı .

İlk aşamada karşınıza bu sayfa çıkıyor .

Country you are applying visa from : Vizeye başvurduğunuz ülke

Indian Mission : Başvuru yapacağınız konsolosluğu seçin ( İstanbul ya da Ankara- başta yazdığım gibi şehrinize göre hangisinden alacaksanız.)

Nationality : Uyruğunuz

Date of Birth : Doğum Tarihi

E-mail ID : Aktif olarak kullandığınız geçerli e-mail adresiniz

Re-enter E-mail ID : E-mail tekrar

Expected date of arrival : Hindistan seyahatinizi gerçekleştireceğiniz tahmini başlangıç tarihiniz.Uçak rezervasyonunuzla aynı gün .

Visa Type : Hangi tür vizeye başvurduğunuz. – Turist seçeceğini seçiniz. (Ben turist vizesini anlatıyor olacağım. )

Purpose : Ne şekilde gideceğinizi seçin Individual tourist : bireysel – Group : grup ve Cruise . Tek başınıza veya bir arkadaşınızla seyahat ediyorsanız Individual Turist seçeceğini seçin.

Please enter above text: Yukarıda verilen kodu girip, “Continue” seçeneğine tıklayarak devam edin.

Bu bölümde başvuru yapan kişinin bilgileri doldurulacak.


Temporary Application ID: Bu kodu kaydedin. Eğer sistemsel ya da sonraya bırakarak başvurunuzu tamamlamadan çıkarsanız bu kodu kullanarak kaldığınız yere dönebilirsiniz.

Surname ( as shown in your Passport) : Soyadınız -pasaportta yazıldığı gibi diyor.Fakat form sadece ingilizce karakterleri kabul ediyor. Yani “ı” harfi eğer küçük yazıyorsanız “i” büyük yazıyorsanız “I” şeklinde yazmalısınız. ç / c – ğ/g – ö/o – ş/s -ü/u olarak yazın. Örn: İnci Aşık – Inci Asik gibi…

Given Name/s ( Complete as in Passport) : İsim veya isimleriniz , aynen pasaportunuzda yazdığı gibi 2 isminiz varsa ikisini de yazın.

Have you ever changed your name? If yes, click the box and give details. : Eğer adınızı resmi olarak değiştirdiyseniz.Bu bölümde yer alan minik kutucuğu işaretleyin ve açılan pencereye önceki adınızı ve soyadınızı yazın. Adınızda her hangi bir değişiklik yoksa kutucuğu boş bırakarak devam edin.

Gender : Cinsiyetiniz / Male : erkek – Female : kadın – Transgender : Transeksüel

Date of Birth : Doğum Tarihiniz

Town / Cİty of Birth : Doğum Yeriniz

Country of Birth : Doğduğunuz Ülke

Citizenship / National ID No: T.C. kimlik numaranız

Religion : Dini inancınız. Açılan seçenekler içinde sizin inancınız yoksa “OTHERS” seçeneğini seçin.

Visible Identification Marks : Çok belirgin bir biçimde görülen sizi tanımlayan bir yara iziniz varsa ingilizce olarak bunun ne olduğunu yazın, yoksa ” NA ” yazın.

Educational Qualification : Eğitim Seviyeniz .

Seçenekler;

BELOW MATRICULATION : İlkokul veya Ortaokula kadar eğitim görmüş

GRADUATE : Üniversite mezunu

HIGHER SECONDARY : Lise mezunu

ILLITERATE : Okumamış

MATRICULATION : Lise mezunu ,üniversiteye hazırlanıyor.

NA BEING MINOR : Hala okuyan çocuklar

OTHERS : Diğer

POST GRADUATE : Yüksek Lisans ve üzeri

PROFESSIONAL : Meslek Okulu

Did you acquire Nationality by birth or by naturalization? : Yaşadığınız ülkede vatandaşlığınız doğuştan mı -by birth- yoksa sonradan mı –by naturalization- vatandaş oldunuz? Eğer sonradan ise açılan bölmede ,daha önceki vatandaşı olduğunuz ülkeyi seçin .

Bu bölümde Pasaport bilgilerinizi dolduracaksınız.

Passport Number : Pasaport numaranız

Place of Issue : Pasaportunuzun “Verildiği Yer” kısmında yazan yeri aynen yazın.

Date of Issue : Pasaportun veriliş tarihi .

Date of Expiry : Pasaportunuzun süresinin bitiş tarihi.

Any other valid Passport/Identity Certificate ( IC) held, Yes – No :Kullandığınız geçerli başka bir pasaportunuz ya da düzenlenmiş resmi bir belgeniz var mı ? “Yes” evet seçeceğini işaretlediğinizde yine pasaport bilgilerinizi girin eğer yoksa “No” hayır seçeceneğini işaretleyin.

“Save and Continue” seçeceğine tıklayarak devam edin.

Bu bölümde başvuru sahibinin adres bilgilerini dolduruyorsunuz.


House No./Street : Maksimum 35 karakter olarak şu anda ikamet ettiğiniz adresi yine türkçe karakter kullanmayarak yazın.

Village/Town/City : Köy/İlçe/İl

Country : Ülkenizi seçin

State/Province/District : Yine ilçe-şehir yazabilirsiniz ben adresimi 35 karaktere sığdıramadığım için örneğin buraya mahalle ismini yazdım.

Postal/Zip Code : Posta kodu

Phone No. : Sabit telefon numarası Zorunlu değil

Mobile No. : Cep telefon no

Click here for same adress : Aynı adres ise tıklayın

Permanent Adress : Daimi Adres.Eğer biraz önce yazdığınız adres devamlı adresiniz ise “permanent adress” yazısının üzerinde yazan “click here for same adress” kutucuğuna tıklayın. Daimi adresiniz değil ise , buraya ikâmetgah adres bilgilerinizi doldurarak devam edin.




Bu bölümde anne ve babanızın bilgilerini dolduracaksınız.

Father’s Details : Babanızın bilgileri

İsim / Uyruk /varsa daha önceki uyruğu /doğum yeri /doğduğu ülke

Morher’s Details : Annenizin bilgileri (yukarıdaki gibi yine aynı şekilde )

Applicant’s Marital Status : Medeni durumunuz .Evli ise ,eşinizin bilgilerini de girin.

Were your Grandfather/Grandmother ( paternal/maternal ) Pakistan Nationals or belong to Pakistan held area: Büyükanne veya büyükbabanız Pakistanlı mı? Öyle değilse burayı “NO” olarak işaretleyin.Eğer Pakistanlı ise büyükanne veya büyükbabanız hangisi ise ismi ile birlikte yazın.



Şimdi sıra geldi ,mesleki durumunuza.

Burada “Present Occupation” şu anki mesleğinizi seçin

Bu seçenekteki her bir meslek grubu seçeneği karşınıza farklı sorular çıkabilir .Örneğin “house wife” -ev hanımı- ya da “student”-öğrenci- iseniz size sponsor olacak kişinin de bilgilerini girmelisiniz. Okul çağında bir çocuk için “others” seçeceğine tıklayın.

Employer name/ business : İş yerinin ismi.Öğrenci iseniz okul ismi ya da boş/yok manasında ” NA ” yazabilirsiniz.

Designation : Ünvan

Address : İş yeri adresiniz

Phone: İş telefonu. Zorunlu değil.

Past occupation, if any: Eğer varsa bir önceki işiniz.

Are/were you in a Military/Semi-military/Police/Security organization: Askeri/yarı askeri / polis / güvenlik organizasyonunda çalışmadıysanız ” NO ” seçeneğini işaretleyip devam edin. Eğer çalıştıysanız ” YES ” seçeneğini işaretleyerek çalıştığınız organizasyonu, ünvan, rütbe ve görev yerinizi yazın.

” Save and Continue ” seçeneğine tıklayarak devam edin.



Burada seyahatiniz hakkında bilgileri yazacaksınız.

Places likely to be visited : Hindistan seyahatinizde gezmek istediğiniz yerler.

Duration of Visa ( In Month ) : Almak istediğiniz Vize süresi , ay olarak yazın.Örn; 1 ay ise sadece 1 yazın.

No. of Entries : Seyahatiniz boyunca kaç kez Hindistan’a giriş yapacaksanız ona göre seçiminizi yapın. Eğer komşu ülkelere gidip dönüşünüz yine Hindistandan olacaksa bunu göz önünde bulundurarak seçim yapın. Ama eğer ülkeye sadece bir kez girip yine oradan ayrılacaksanız ” Single ” seçeceğini seçin.

Expected Date of Journey : Hindistan seyahatinizin başlangıç tarihini seçin.

Port of Arrival in India : Hindistan’a varış yeriniz.Havalimanının adını yazın.

Expected Port of Exit from India : Tahmini Hindistandan çıkış yeriniz.



Daha önce Hindistana gitmişseniz.O seyahatiniz ile ilgili bilgileri doldurun.Gitmediyseniz “No” seçeneğine tıklayarak bu bölümü geçin.

Has permission to visit or to extend stay in India previously been refused? : Daha önce Hindistan vize başvurunuz için red yanıtı aldınız mı? Red aldıysanız tarihini ve sebebini yazın. Olmadıysa “No” seçeneğine tıklayın.

Countries Visited in Last 10 years : Son 10 yılda ziyaret ettiğiniz ülkeleri yazın. Zorunlu değil.




SAARC Country Visit Details :

Son 3 yıl içinde SAARC ( Güney Asya Bölgesel İşbirliği Örgütü ) üyesi bir ülkeye gittiniz mi?

SAARC üyesi ülkeler: Afganistan, Butan, Hindistan, Maldivler, Nepal, Sri Lanka ve Pakistan.

Gitmediyseniz ” No ” seçeneğine tıklayın. Gittiyseniz ” Yes ” seçeneğini seçin ve açılan pencerede sorulan bilgileri doldurun. Gittiğiniz ülkenin adı, gittiğiniz yıl , gidiş sayınız. Eğer birden fazla ülkeyi ziyaret ettiyseniz ” + ” tuşuyla ekleme yapabilirsiniz.



Bu bölümde, size ulaşılamaması durumunda Hindistan ve Türkiye de ulaşılacak kişi bilgilerini girin.Hinditanda tanıdığınız var ise onu yazın yoksa zorunlu alan olduğu için Otel ismi adres/telefonunu yazabilirsiniz.Yİne aynı şekilde Türkiye de ulaşılabilecek kişi isim /adres/telefon bilgilerini yazıp ” Save and Continue ” seçeneğine tıklayarak devam edin.


Son olarak uygun boyut ve formattaki biyometrik fotoğrafınızı ( min. 10 KB max. 1MB ölçüsünde olmalı ) ” Choose file ” seçeneğine tıklayarak seçin ve ” Upload Photo ” ya tıklayarak fotoğrafınızı yükleyin.

Karşınıza çıkan sayfada forma yazdığınız bilgilerinizi son kez kontrol edin eğer düzeltmeniz gereken bir bölüm varsa ” modify ” seçeceğini tıklayarak ilgili bölümü düzeltin . Tüm bilgiler doğru ise ” Verify and Continue ” seçeceğini tıklayarak ilerleyin.




"Indian Mission" bölümünden şehrinize göre Vize Başvurunuzu yapacağınız Hindistan konsolosluğunu seçin ve ” Please enter abone text ” yazan boşluğa yukarısında gördüğünüz kodu yazıp ” Reprint ” seçeneğine tıklayarak çıktı alabilirsiniz.O anda çıktı alamaz iseniz formunuzu PDF formatında kaydedin ve daha sonra çıktı alın.



Son aşama olarak ” Book Appointment ” seçeceğine tıklayarak Vize Başvurunuz için gün seçin ve Saat 10:00 ‘da belgeleriniz tam olarak, konsolosluk önünde bulunun. Eğer her şey yolundaysa aynı gün Saat 17:00’de vizenizi alacaksınız.


Bol keşifler

Sevgiler,

Özge





182 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page